De Hervormde Kerk van Hurwenen werd in 1947 gebouwd, nadat het oude kerkgebouw in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd was geraakt.De kerk heeft tot maart 2011 dienst gedaan als Kerk en behoorde tot de PKN Rossum Hurwenen.Op dit moment is het kerkje in beheer van de bewoners van Hurwenen. Zij wilden niet dat het kerkje verkocht zou worden maar bewaard zou blijven voor een ieder die gebruik wil maken van een inspirerende locatie. Na maanden van overleg met de PKN Rossum Hurwenen heeft de ‘gemeente’ haar toestemming gegeven om de exploitatie in handen te geven van de stichting ‘t Hurns kerkje. Op 16 oktober 2011 is het beheer van het gebruik van het kerkje officieel overgegaan naar de stichting.Op 26 januari 1952 werd er een orgel aangeschaft dat door de firma Wattel uit Hurwenen werd opgebouwd. Willem van Leeuwen heeft in 1956 diverse werkzaamheden uitgevoerd aan het orgel, maar is niet de bouwer. Die blijft voorlopig onbekend.Op het orgel zit een gedenkplaat van koper geschroefd met de genoemde ingebruiknamedatum. De firma Nijsse & Zonen restaureerde het instrument in 1980.

Het zou de inwoners van Hurwenen zeer verheugen als u het kerkje zou willen gebruiken voor allerlei activiteiten zoals trouwerijen, begrafenissen, lezingen, vergaderingen, concerten, workshops, exposities en tentoonstellingen. Voor de tarieven gaat u naar de website:’t Hurns kerkje

    Het kerkje is door de Gemeente Maasdriel aangewezen als officiële trouwlocatie. Voor de kosten van de ambtenaar van de burgerlijke stand dient u zich te wenden tot de gemeente Maasdriel.

    Voor meer informatie: ’t Hurns kerkjekerk met magnoliaIMG_3469