U kunt uzelf als deelnemer opgeven bij Dhr. Leon Geurts, tel. Nr. 06-46191173 of via email geurtstr@outlook.com.

Zoals U waarschijnlijk in de diverse media heeft gelezen worden er met betrekking tot zogenaamde “buurt preventie whatsapp groepen” zeer goede resultaten behaald in het verminderen van criminaliteit. Vandaar dat wij het plan voor een buurt preventie whatsapp voor Hurwenen gestalte willen geven.

De werkwijze van de buurt preventie whatsapp is redelijk eenvoudig. Meerdere inwoners geven zich op als deelnemer aan de groep en worden door de beheerder van de groep aan de buurt preventie whatsapp toegevoegd met naam en g.s.m. nummer.

De deelnemers dienen te beschikken over een  zogenaamde smartphone met internet verbinding via Wifi of het mobiele netwerk van hun provider. (KPN/Vodaphone/Telfort etc) Tevens dient op de smartphone de applicatie Whatsapp te staan. Deze applicatie is te downloaden via de Apple store voor Iphones of het Android portaal voor alle andere smartphones en is gratis. Het deelnemen aan de whatsapp groep is ook gratis en iedere deelnemer kan indien hij/zij dat wil, zichzelf uit de groep verwijderen. Alleen de beheerder van de groep kan deelnemers toevoegen.

De werkwijze voor de deelnemers is niet zo ingewikkeld, in geval dat een deelnemer onraad, criminaliteit, etc signaleert belt hij/zij 1-1-2 en meld het incident met zoveel mogelijk details. Hierna meldt hij/zij het incident in de buurt preventie whatsapp groep met de mededeling 1-1-2 is geinformeerd.

De andere groepsleden zijn dan in staat om de situatie vanuit hun locatie te monitoren en  bijvoorbeeld in geval van vluchtpogingen na inbraak de groep op de hoogte te stellen in welke richting de crimineel zich begeeft.

 

Wij hopen op de medewerking van U zodat we onze leef omgeving weer een stukje veiliger kunnen maken

Iedereen met belangstelling voor dit project is welkom.