BESTE DORPSGENOTEN,   HELP ONS OM HURWENEN VEILIGER TE MAKEN!

Wilt u meewerken aan het project BUURTPREVENTIE in HURWENEN en beschikt u over een Smart Phone met een What’s App applicatie?  Met deze methode worden in andere gemeenten en wijken al goede resultaten behaald in het verminderen van criminaliteit!

WAT HEB JE NODIG OM MEE TE DOEN?

De werkwijze van BUURTPREVENTIE What’S APP is redelijk eenvoudig. Meerdere inwoners geven zich op als deelnemer aan de groep en worden door de beheerder van de groep aan de buurt preventie whatsapp toegevoegd met naam en mobiel telefoon nummer. ( vanaf 16 jaar)   De deelnemers dienen te beschikken over een  zogenaamde Smartphone met internet verbinding via Wifi of het mobiele netwerk van hun provider. Tevens dient op de Smartphone de applicatie Whatsapp te staan. Deze applicatie is te downloaden via de Apple store voor Iphones of het Android portaal voor alle andere smartphones en is gratis. Het deelnemen aan de whatsapp groep is ook gratis en iedere deelnemer kan indien hij/zij dat wil, zichzelf uit de groep verwijderen. Alleen de beheerder van de groep kan deelnemers toevoegen.

HOE WERKT HET?

Protocol in geval van signalering van een calamiteit.

De deelnemer die signaleert gebruikt de volgende methodiek: (SAAR-volgorde)

S = Signaleer

A = Alarmeer de politie via 1-1-2

A = App naar de deelnemers in de Whatsapp groep om calamiteit bekend te maken en

Vermeld ook dat de politie al gealarmeerd is.

R = Reageer door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en overmatig lawaai te maken. Het is niet de bedoeling dat de deelnemers eigen rechter of politieagent gaan spelen, of wetten en regels overtreden. Foto’s van verdachte personen mogen in de groep worden door gegeven als dat voor de melding noodzakelijk/meerwaarde is. Belangrijk zijn kenmerken zoals kleding, geslacht ,huidskleur, lengte en gezicht Tevens zijn natuurlijk type/merk en kleur en kenteken van voertuigen van belang.

Als laatste: er moet maar een persoon met 1-1-2 bellen en dit aan de andere deelnemers doorgeven ten einde een overvloed aan 1-1-2 meldingen te voorkomen. Bel altijd 1-1-2, niet de politie rechtstreeks, de wijkagent zit nooit in de whatsapp groep. Er is wel kontakt met de wijkagent Monique Loeffen en met de Gemeente Maasdriel

Algemeen

Gebruik de groep alleen voor calamiteiten meldingen/verdachte situaties, niet voor onderling contact over ander zaken of gezelligheid. De Buurtpreventie groep is alleen voor meldingen van criminaliteit bedoeld.

Voor de What’s app groep Buurtpreventie is een tweede groep beschikbaar om informatie uit te wisselen over de veiligheid en preventie in Hurwenen.

U kunt u als deelnemer opgeven bij Dhr. Leon Geurts, beheerder van de BUURTPEVENTIE GROEP                        tel. nr. 06-46191173 of via email geurtstr@outlook.com.